Ev Usulü Kıymalı Pide Tarifi
Ev Usulü Kıymalı Pide tarifi: Ev Usulü Kıymalı Pide için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Usulü Kıymalı Pide nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 adet orta boy
Ev Usulü Kıymalı Pide yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı su
- 6 su bardağı un
- 300 gram kıyma
- 4 adet domates
- 5 adet yeşil sivri biber
- 2 adet kuru soğan (ince ince kıyılmış)
Ev Usulü Kıymalı Pide tarifi nasıl yapılır?
- Maya, şeker, su, tuz ve yağı ve unu karıştıralım.
- Çok yumuşak hamur elde edip mayalanmaya bırakalım.
- Ayrı kapta kıymalı harcımızı hazırlayalım biraz su ve tuz katalım.
- Bir saat mayalanan hamuru mermerde bir kez daha hafif unla yoğuralım 16 bezeye bölelim.
- Uzunlamasına merdaneyle açıp tepsiye açtığımız her bir hamuru koyalım (bir tepsi 4 adet alıyor).
- 200 derece sıcak fırına atıp hamuru kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Ev Usulü Kıymalı Pide tarifinin püf noktası nedir?
Çıkınca üzerine tereyağı sürelim.
Ev Usulü Kıymalı Pide tarifi için servis önerisi
İkiye bölerek tabaklara servis edelim.