Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ev Usulü Kısır Tarifi

Ev Usulü Kısır

Ev Usulü Kısır Tarifi

Ev Usulü Kısır tarifi: Ev Usulü Kısır için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Usulü Kısır nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ev Usulü Kısır yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 silme yemek kaşığı domates salçası
  • 1 silme yemek kaşığı biber salçası
  • 2 büyük su bardağı köftelik ince bulgur
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yeşil biber
  • 10 dal taze soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz zerdeçal
  • 1 çay bardağı limon suyu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı kuru kekik

Ev Usulü Kısır tarifi nasıl yapılır?

  • Bulgurları kaba alıp sıcak su ekleyerek dinlendiriyoruz. Diğer tarafta salçaları zeytinyağında kavurmaya başlıyoruz.
  • Bulgurlar suyunu çekip şişince bir tencereye boşaltıyoruz (karışması kolay olsun diye). Bulgurların üstüne kavrulmuş salçaları ekliyoruz Bütün baharatları da koyup iyice karıştırıyoruz.
  • Sıra limon suyu ve limon kabuğu rendesini de içine koyduktan sonra geri kalan tüm malzemeleri ekliyoruz ve birbirine yedirerek karıştırıyoruz.
  • Tüm malzemeler güzelce karışınca servis ediyoruz. Afiyetler olsun!

Ev Usulü Kısır tarifinin püf noktası nedir?

Limon kabuğu rendesi ve sumak bu tarifin vazgeçilmezi, mutlaka eklemenizi öneririz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025