Ev Tarhanası Tarifi
Ev Tarhanası tarifi: Ev Tarhanası için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Tarhanası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 porsiyon
Ev Tarhanası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 tepeleme yemek kaşığı toz tarhana
- 5 su bardağı et suyu
- 1 tepeleme yemek kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı nane
Ev Tarhanası tarifi nasıl yapılır?
- Tarhanayı bir kabın içinde 1 su bardağı ılık su ile karıştırarak açın.
- Tencereye sıvı yağ ve tereyağı koyun ve içine salçayı da ekleyip kavurun.
- İki diş sarımsağı ufak ufak doğrayın ve salça ile birlikte kavurun.
- Kavrulan salçaya et suyunu ilave edin et suyu da kaynamaya başlayınca bir kenarda su ile açtığınız tarhanayı çorbaya ilave edin ve sürekli karıştırın.
- Kısık ateşte kıvam alıncaya kadar pişirin.
- Kısık ateşte 10 dakika kaynatın. Baharatlarını da ekleyin ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Ev Tarhanası tarifinin püf noktası nedir?
Tarhanadaki su miktarı tarhananızın yoğunluğuna göre değişebilir kontrollü su ekleyin.