Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ev Simidi Tarifi

Ev Simidi

Ev Simidi Tarifi

Ev Simidi tarifi: Ev Simidi için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Simidi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ev Simidi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 3,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1,5 çay kaşığı kuru maya
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker

Kaplama için:

  • 1/4 su bardağı pekmez
  • 1/4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı kavrulmuş susam

Ev Simidi tarifi nasıl yapılır?

  • Hamuru yapmak için şeker, maya ve ılık suyu karıştırıp kenara alın. Ayrı bir kapta un ve tuzu karıştırın.
  • İki tarafını birbirinin üzerine katlayarak spiral şekil verin ve uçlarını birleştirip yuvarlak simit şekline getirin. Bu aşamada bazı yerler çok kalın veya ince olabilir, önemli değil.
  • Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde etmeniz lazım, yapışıyorsa biraz un, çok sertse biraz su ekleyebilirsiniz.
  • İstediğiniz kıvamı elde edince hamurunuzu bir kaseye alıp nemli temiz bir havluyla üzerini kapatın ve 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
  • Pekmez, su ve unu genişçe bir kapta karıştırın. Ayrı bir kaba susamlarınızı alın. Hamur mayalanınca fırını 220 dereceye ısıtın.
  • Hamuru 6 eşit parçaya bölüp kenara alın, kurumaması için üzerini yine nemli bir havluyla kapatın.
  • Bezelere hafif unladığınız tezgahta 50-60 cm uzunluğunda, uçları daha ince, ortası biraz daha kalın olacak şekilde uzun makarna gibi şekil verip tam orasından bastırmadan ikiye katlayın.
  • İki tarafını spiral olacak şekilde birbirinin üzerine katlayarak şekil verin ve uçlarını birleştirip yuvarlak şekil verin. Bu aşamada bazı yerler çok kalın veya ince olabilir, önemli değil.
  • Bütün simitlere şekil verince hamuru önce pekmezli suya bulayın. Bu aşamada şeklini düzeltmek istediğiniz yerleri düzeltebilirsiniz.
  • Daha sonra susama bulayıp simitleri aralarında 1-2 cm boşluk bırakarak tepsilere yerleştirin ve yuvarlak şekil verin. Önceden ısıttığınız fırında 15-17 dakika pişirip simitlerinizi kontrol edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025