Ev Simidi Tarifi
Ev Simidi tarifi: Ev Simidi için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Simidi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
17 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Ev Simidi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 3,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1,5 çay kaşığı kuru maya
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
Kaplama için:
- 1/4 su bardağı pekmez
- 1/4 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı kavrulmuş susam
Ev Simidi tarifi nasıl yapılır?
- Hamuru yapmak için şeker, maya ve ılık suyu karıştırıp kenara alın. Ayrı bir kapta un ve tuzu karıştırın.
- İki tarafını birbirinin üzerine katlayarak spiral şekil verin ve uçlarını birleştirip yuvarlak simit şekline getirin. Bu aşamada bazı yerler çok kalın veya ince olabilir, önemli değil.
- Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde etmeniz lazım, yapışıyorsa biraz un, çok sertse biraz su ekleyebilirsiniz.
- İstediğiniz kıvamı elde edince hamurunuzu bir kaseye alıp nemli temiz bir havluyla üzerini kapatın ve 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
- Pekmez, su ve unu genişçe bir kapta karıştırın. Ayrı bir kaba susamlarınızı alın. Hamur mayalanınca fırını 220 dereceye ısıtın.
- Hamuru 6 eşit parçaya bölüp kenara alın, kurumaması için üzerini yine nemli bir havluyla kapatın.
- Bezelere hafif unladığınız tezgahta 50-60 cm uzunluğunda, uçları daha ince, ortası biraz daha kalın olacak şekilde uzun makarna gibi şekil verip tam orasından bastırmadan ikiye katlayın.
- İki tarafını spiral olacak şekilde birbirinin üzerine katlayarak şekil verin ve uçlarını birleştirip yuvarlak şekil verin. Bu aşamada bazı yerler çok kalın veya ince olabilir, önemli değil.
- Bütün simitlere şekil verince hamuru önce pekmezli suya bulayın. Bu aşamada şeklini düzeltmek istediğiniz yerleri düzeltebilirsiniz.
- Daha sonra susama bulayıp simitleri aralarında 1-2 cm boşluk bırakarak tepsilere yerleştirin ve yuvarlak şekil verin. Önceden ısıttığınız fırında 15-17 dakika pişirip simitlerinizi kontrol edin. Afiyet olsun.