Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ev Poğaçası Tarifi

Ev Poğaçası

Ev Poğaçası Tarifi

Ev Poğaçası tarifi: Ev Poğaçası için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Poğaçası nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ev Poğaçası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 2 adet yumurta (bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 3/4 su bardağı zeytinyağı (100 ml)
  • 1 su bardağı taze yoğurt
  • 475 gram un (4 + 1/4 su bardağı)
  • 1 çay kaşığı tuz (içine konacak malzemenin tuzuna göre ayarlanır)
  • 1 paket kabartma tozu (10 gram)
  • 5-6 damla limon suyu

İçi için:

  • 1 su bardağı lor peyniri (ya da sevdiğiniz başka bir peynir)
  • 1/2 demet maydanoz

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı (ayırmış olduğunuz)
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı susam

Ev Poğaçası tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta, zeytinyağı ve yoğurt çırpma teliyle çırpılır.
  • Üzerine unun yarısı, tuz, kabartma tozu eklenir.
  • Kabartma tozu üzerine limon suyu eklenir, köpürünce çatalla dağıtılarak karıştırılır.
  • Unun kalanı da kontrollü eklenerek karıştırılır.
  • Hafif yağladığımız elimizle hamur yoğrulur. Elimizi yağlayarak hamurdan cevizden biraz daha büyük bezeler alınıp yassılaştırılır. Ortasına iç malzeme konur, kenarları bastırılarak kapatılır.
  • Üzerine zeytinyağı ile karıştırılan yumurta sarısı sürülür, susam dökülür.
  • Önceden alt üst ayarda 180 dereceye ısıtılan fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Ev Poğaçası tarifinin püf noktası nedir?

200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025