Ev Poğaçası Tarifi
Ev Poğaçası tarifi: Ev Poğaçası için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Poğaçası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
25 adet
Ev Poğaçası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 adet yumurta (bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 3/4 su bardağı zeytinyağı (100 ml)
- 1 su bardağı taze yoğurt
- 475 gram un (4 + 1/4 su bardağı)
- 1 çay kaşığı tuz (içine konacak malzemenin tuzuna göre ayarlanır)
- 1 paket kabartma tozu (10 gram)
- 5-6 damla limon suyu
İçi için:
- 1 su bardağı lor peyniri (ya da sevdiğiniz başka bir peynir)
- 1/2 demet maydanoz
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı (ayırmış olduğunuz)
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı susam
Ev Poğaçası tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta, zeytinyağı ve yoğurt çırpma teliyle çırpılır.
- Üzerine unun yarısı, tuz, kabartma tozu eklenir.
- Kabartma tozu üzerine limon suyu eklenir, köpürünce çatalla dağıtılarak karıştırılır.
- Unun kalanı da kontrollü eklenerek karıştırılır.
- Hafif yağladığımız elimizle hamur yoğrulur. Elimizi yağlayarak hamurdan cevizden biraz daha büyük bezeler alınıp yassılaştırılır. Ortasına iç malzeme konur, kenarları bastırılarak kapatılır.
- Üzerine zeytinyağı ile karıştırılan yumurta sarısı sürülür, susam dökülür.
- Önceden alt üst ayarda 180 dereceye ısıtılan fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Ev Poğaçası tarifinin püf noktası nedir?
200 ml su bardağı ölçüsü kullanıldı.