Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ev Pidesi Tarifi

Ev Pidesi

Ev Pidesi Tarifi

Ev Pidesi tarifi: Ev Pidesi için gerekli malzemeler nelerdir? Ev Pidesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ev Pidesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 adet yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam şeker
  • 1 paket kuru maya
  • 3 su bardağı un (aldığı kadar)

İçi için:

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 diş sarımsak (arzuya göre)

Dışına sürmek için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Ev Pidesi tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kapta şeker ve sütü karıştırıp mayayı ekliyoruz, 5-10 dakika karışımı bekletiyoruz.
  • Yoğurma kabına 3 bardak un alıyoruz ve ortasını açıp sütü ekliyoruz. Hafifçe karıştırıp yumurta akı ilavesi yapıp, yağı ekliyoruz. Hamuru yoğuruyoruz. İhtiyaç duydukça un ekliyoruz. Ele yapışmayan bir hamur elde edince hamuru 1 saat dinlenmeye bırakıyoruz.
  • İçi için kıyma ve salça hariç diğer malzemeleri rondoda çekiyoruz. Sebzeleri, kıyma ve salçaya ekliyoruz. İç malzemeleri yoğurup hazırlıyoruz.
  • Dinlenmiş hamuru mandalina büyüklüğünde 8-10 bezeye ayırıyoruz. Her bezeyi ünlü zeminde tatlı tabağından biraz daha küçük açıp içini harçla doldurup pide şeklinde kapıyoruz.
  • Kenarlarına yumurta sarısı sürüp 200 derecede önceden ısınmış fırında yaklaşık 20-25 dakika üzeri iyice kızarana kadar pişiriyoruz (pişme süresi değişebilir). Fırından çıkan pidelere tereyağ sürüyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025