Etsiz Karnıyarık Tarifi
Etsiz Karnıyarık tarifi: Etsiz Karnıyarık için gerekli malzemeler nelerdir? Etsiz Karnıyarık nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Etsiz Karnıyarık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet patlıcan
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet kuru soğan
- 10 diş sarımsak
- 2 çay bardağı domates püresi
- 2 adet sivri biber
- 1 adet domates
- 6 çay kaşığı tereyağı
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet taze soğan
- 4 dal maydanoz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 adet defne yaprağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için:
Etsiz Karnıyarık tarifi nasıl yapılır?
- Mercimekleri bir kabın ya da tencerenin içerisine aktarın. Üzeri kadar sıcak su koyun ve bir kenarda bekletin.
- Patlıcanları bıçak ya da soyacak yardımıyla alacalı soyun, üzerlerinde bıçak ucuyla delikler açın ve her yerini tuzlayıp bir kapta bekletin.
- Bir tencerede zeytinyağı ile mini doğranmış soğanı, 4 diş sarımsağı ve tüm baharatları kavurun.
- Mercimekleri süzün ve suyu berraklaşana kadar soğuk su ile 1-2 kez durulayın.
- Mercimekleri tencereye ekleyin ve ısınana kadar kavurun. Üzerine bir çay bardağı domates püresini de ekleyin ve bir iki tıkırdadıktan sonra üzerini geçmeyecek şekilde sıcak su ekleyin.
- Mercimekler pişene kadar azar azar sıcak su ekleyebilrsiniz. Mercimek pişince harcı bir kenarda hafif dinlendirin.
- Patlıcanları güzelce kurulayın ve sıvı yağda çevire çevire ortası yumuşayana kadar pişirin. Pişen patlıcanları bir havlu peçeteye çıkarın ve fazla yağın süzülmesi için dinlendirin.
- Fırını 180 derecede ısıtın. Fırın tepsisinin tabanına domates püresini yayın ve hafifçe tuzlayıp biberleyin. Patlıcanları tepsiye yerleştirin ve ortalarını hafifçe çizerek açın bir kaşık yardımı ile içerisini bastırarak genişletin.
- Mercimekli harcı ortalarına bolca doldurun. Her bir patlıcana bir diş sarımsak,bir dilim biber, bir dilim domates ve bir çay kaşığı tereyağı ekleyip 15-20 dakika fırınlayın.
- Fırından çıkan karnıyarıkların üzerine ince doğranmış maydanoz ve taze soğan ekleyip servis yapabilirsiniz.
Etsiz Karnıyarık tarifi için servis önerisi
Yanına cacık ya da salatayla servis edebilirsiniz.