Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Etsiz Karnıyarık Tarifi

Etsiz Karnıyarık

Etsiz Karnıyarık Tarifi

Etsiz Karnıyarık tarifi: Etsiz Karnıyarık için gerekli malzemeler nelerdir? Etsiz Karnıyarık nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Etsiz Karnıyarık yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 adet patlıcan
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 adet kuru soğan
  • 10 diş sarımsak
  • 2 çay bardağı domates püresi
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 6 çay kaşığı tereyağı
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet taze soğan
  • 4 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Kızartmak için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ

Etsiz Karnıyarık tarifi nasıl yapılır?

  • Mercimekleri bir kabın ya da tencerenin içerisine aktarın. Üzeri kadar sıcak su koyun ve bir kenarda bekletin.
  • Patlıcanları bıçak ya da soyacak yardımıyla alacalı soyun, üzerlerinde bıçak ucuyla delikler açın ve her yerini tuzlayıp bir kapta bekletin.
  • Bir tencerede zeytinyağı ile mini doğranmış soğanı, 4 diş sarımsağı ve tüm baharatları kavurun.
  • Mercimekleri süzün ve suyu berraklaşana kadar soğuk su ile 1-2 kez durulayın.
  • Mercimekleri tencereye ekleyin ve ısınana kadar kavurun. Üzerine bir çay bardağı domates püresini de ekleyin ve bir iki tıkırdadıktan sonra üzerini geçmeyecek şekilde sıcak su ekleyin.
  • Mercimekler pişene kadar azar azar sıcak su ekleyebilrsiniz. Mercimek pişince harcı bir kenarda hafif dinlendirin.
  • Patlıcanları güzelce kurulayın ve sıvı yağda çevire çevire ortası yumuşayana kadar pişirin. Pişen patlıcanları bir havlu peçeteye çıkarın ve fazla yağın süzülmesi için dinlendirin.
  • Fırını 180 derecede ısıtın. Fırın tepsisinin tabanına domates püresini yayın ve hafifçe tuzlayıp biberleyin. Patlıcanları tepsiye yerleştirin ve ortalarını hafifçe çizerek açın bir kaşık yardımı ile içerisini bastırarak genişletin.
  • Mercimekli harcı ortalarına bolca doldurun. Her bir patlıcana bir diş sarımsak,bir dilim biber, bir dilim domates ve bir çay kaşığı tereyağı ekleyip 15-20 dakika fırınlayın.
  • Fırından çıkan karnıyarıkların üzerine ince doğranmış maydanoz ve taze soğan ekleyip servis yapabilirsiniz.

Etsiz Karnıyarık tarifi için servis önerisi

Yanına cacık ya da salatayla servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025