Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Etsiz Kabak Dolması Tarifi

Etsiz Kabak Dolması

Etsiz Kabak Dolması Tarifi

Etsiz Kabak Dolması tarifi: Etsiz Kabak Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Etsiz Kabak Dolması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Etsiz Kabak Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 adet kabak
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (arzuya göre)
  • 1 adet soğan (küp doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 2 adet domates (küp doğranmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sosu İçin:

  • 1/2 su bardağı su
  • 1 adet rendelenmiş domates
  • 1 tatlı kaşığı salça

Etsiz Kabak Dolması tarifi nasıl yapılır?

  • Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağı ile birlikte, soğan ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Pirinçleri yıkayın ve tencerenin içerisine ekleyin. Pirinçleri şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
  • Üzerine küp doğranmış domates ve tüm baharatlarını ekleyip üzerini geçecek kadar su ile birlikte orta ateşte fokurdayana kadar pişirin.
  • Hafif sulu kalacak şekildeyken harcınızı ocaktan alın.
  • Kabakları uzunlamasına ortadan ikiye bölün ve ortasındaki çekirdekli kısmı kaşık yardımıyla çıkarın.
  • İçi kaynar su dolu bir tencerenin içerisinde 5 dakika kadar haşlayın.
  • Kabakları bir fırın kabının içerisine dizin ve iç harcı da kabakların ortasına doldurun.
  • Sosu için tüm malzemeleri birleştirin ve kabakların üzerine dökün.
  • 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Çıktıktan sonra dilerseniz kıyılmış dereotu serpiştirerek sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025