Etsiz Kabak Dolması Tarifi
Etsiz Kabak Dolması tarifi: Etsiz Kabak Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Etsiz Kabak Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Etsiz Kabak Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 adet kabak
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı (arzuya göre)
- 1 adet soğan (küp doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- 3 yemek kaşığı pirinç
- 2 adet domates (küp doğranmış)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Sosu İçin:
- 1/2 su bardağı su
- 1 adet rendelenmiş domates
- 1 tatlı kaşığı salça
Etsiz Kabak Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağı ile birlikte, soğan ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun.
- Pirinçleri yıkayın ve tencerenin içerisine ekleyin. Pirinçleri şeffaflaşıncaya kadar kavurun.
- Üzerine küp doğranmış domates ve tüm baharatlarını ekleyip üzerini geçecek kadar su ile birlikte orta ateşte fokurdayana kadar pişirin.
- Hafif sulu kalacak şekildeyken harcınızı ocaktan alın.
- Kabakları uzunlamasına ortadan ikiye bölün ve ortasındaki çekirdekli kısmı kaşık yardımıyla çıkarın.
- İçi kaynar su dolu bir tencerenin içerisinde 5 dakika kadar haşlayın.
- Kabakları bir fırın kabının içerisine dizin ve iç harcı da kabakların ortasına doldurun.
- Sosu için tüm malzemeleri birleştirin ve kabakların üzerine dökün.
- 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Çıktıktan sonra dilerseniz kıyılmış dereotu serpiştirerek sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.