Etsiz Kabak Dolması Tarifi
Etsiz Kabak Dolması tarifi: Etsiz Kabak Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Etsiz Kabak Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Etsiz Kabak Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet orta boy kabak
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 adet orta boy soğan
- 2 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı (silme) kuru nane (arzuya göre)
- 1 çimdik karabiber
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çimdik tuz
- 150 gram bal kabağı
- 1 tatlı kaşığı salça
Etsiz Kabak Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Sapları alınan kabaklar 2 parçaya bölünür. Dış kısımları, kabak oyacağının tırtıklı tarafıyla çizdirilir.
- Daha sonra kabağın içi, oyacak ya da çay kaşığı yardımıyla çıkarılır.
- Dolma içi için kuru soğan ve bal kabağı küp şeklinde doğranır. Birlikte biraz sotelenir.
- Diğer dolma içi malzemeleriyle birlikte karıştırılır. Kabakların içi, bu malzemeyle doldurulur.
- Üzerine biraz tuz ve biraz su eklenir.
- Tencerenin kapağı kapatılır, orta kuvvetteki ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirilir.
- Son olarak altı kapatılıp, 15-20 dakika dinlenmeye bırakılır.
- Ilık servis yapılır. Afiyetler olsun!
Etsiz Kabak Dolması tarifinin püf noktası nedir?
Özellikle bal kabağı çok çabuk yumuşadığı için pişirirken dikkat edilmeli. Çok pişerse püre haline gelebilir.