Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Etsiz Kabak Dolması Tarifi

Etsiz Kabak Dolması

Etsiz Kabak Dolması Tarifi

Etsiz Kabak Dolması tarifi: Etsiz Kabak Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Etsiz Kabak Dolması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Etsiz Kabak Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 adet orta boy kabak
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı (silme) kuru nane (arzuya göre)
  • 1 çimdik karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çimdik tuz
  • 150 gram bal kabağı
  • 1 tatlı kaşığı salça

Etsiz Kabak Dolması tarifi nasıl yapılır?

  • Sapları alınan kabaklar 2 parçaya bölünür. Dış kısımları, kabak oyacağının tırtıklı tarafıyla çizdirilir.
  • Daha sonra kabağın içi, oyacak ya da çay kaşığı yardımıyla çıkarılır.
  • Dolma içi için kuru soğan ve bal kabağı küp şeklinde doğranır. Birlikte biraz sotelenir.
  • Diğer dolma içi malzemeleriyle birlikte karıştırılır. Kabakların içi, bu malzemeyle doldurulur.
  • Üzerine biraz tuz ve biraz su eklenir.
  • Tencerenin kapağı kapatılır, orta kuvvetteki ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirilir.
  • Son olarak altı kapatılıp, 15-20 dakika dinlenmeye bırakılır.
  • Ilık servis yapılır. Afiyetler olsun!

Etsiz Kabak Dolması tarifinin püf noktası nedir?

Özellikle bal kabağı çok çabuk yumuşadığı için pişirirken dikkat edilmeli. Çok pişerse püre haline gelebilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025