Etsiz Bulgurlu Kabak Dolması Tarifi
Etsiz Bulgurlu Kabak Dolması tarifi: Etsiz Bulgurlu Kabak Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Etsiz Bulgurlu Kabak Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Etsiz Bulgurlu Kabak Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Dolma için:
- 5 adet kabak
- 2 çay bardağı ince bulgur
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Üstü için:
- 1 kase yoğurt
- 3 diş sarımsak
- 1 tutam tuz
- 1 tutam toz kırmızı biber
Etsiz Bulgurlu Kabak Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Kabakları yıkayın ve bir çatal yardımıyla üstlerini çizdikten sonra 2 parmak genişliğinde dilimleyin.
- Dilimlediğiniz kabakların içini oyun ve içleri bir kenara ayırın.
- İçi için gerekli olan bulguru, salçayı, rendelenmiş soğan ve baharatları bir kapta güzelce yoğurun.
- İçlerini oyduğunuz kabakları tencereye dizin ve içlerini bulgurlu harçla doldurun.
- Üstlerine biraz daha tuz serpin ve üstlerine çıkacak kadar kaynar su dökün.
- Ocağın altını kısık ateşe alıp, yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakın.
- Piştikten sonra, üstüne sarımsaklı yoğurt gezdirin, toz biber serpin ve sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Etsiz Bulgurlu Kabak Dolması tarifinin püf noktası nedir?
Çıkardığınız kabak içlerini daha sonra kullanmak adına ayırabilirsiniz.