Etli Wrap Tarifi
Etli Wrap tarifi: Etli Wrap için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Wrap nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 porsiyon
Etli Wrap yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 100 gram dana bonfile (şerit kesilmiş)
- 2 yaprak marul
- 1 adet salatalık (ince dilimlenmiş)
- 1 adet domates (ince dilimlenmiş)
- 1/2 adet kırmızı soğan (ince, piyazlık doğranmış)
- 1 adet renkli dolmalık biber (arzuya göre, jülyen doğranmış)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet lavaş
Sosu İçin:
- 1,5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı mayonez
Etli Wrap tarifi nasıl yapılır?
- Tavayı ocağa alın ve hafif duman çıkana kadar ısıtın. Şeritler halinde kestiğiniz bonfileleri 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte soteleyin.
- Etler suyunu salıp çektikten sonra üzerine soğan ve renkli dolmalık biberlerden ekleyin ve sotelemeye devam edin. Biberler ve soğanlar da sotelendikten sonra ocaktan alın.
- Bir kasede mayonez, yoğurt, sarımsak ve kekiği karıştırın.
- Hazırladığınız sosu lavaşın üzerine 1 yemek kaşığı olacak şekilde yayın.
- Yıkayıp kuruttuğunuz marulu, ince dilimlenmiş salatalığı ve domatesi lavaşın üzerine güzelce dizin.
- Sotelenmiş olan et ve sebzeleri de üzerine ekleyin ve lavaşı çevirerek dürüm haline getirin. Etli wrapiniz hazır, afiyet olsun!
Etli Wrap tarifi için servis önerisi
Etli wrapin içerisindeki malzemelerden dilediğinizi çıkarabilir veya ekleyebilirsiniz. Turşu da bu dürüme çok yakışacaktır.