Etli Taze Fasulye Tarifi
Etli Taze Fasulye tarifi: Etli Taze Fasulye için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Taze Fasulye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Etli Taze Fasulye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 kilogram taze fasulye
- 0.5 kilogram kuzu kuşbaşı eti
- 1 adet büyük boy soğan
- 100 gram kuyruk yağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çimdik karabiber
- 1 çimdik tuz
Etli Taze Fasulye tarifi nasıl yapılır?
- Taze fasulyeleri ayıklayın.
- Kuyruk yağını (tercihe göre sıvı yağ ya da tereyağı kullanabilirsiniz) tencerede eritin.
- Soğanı yemeklik doğradıktan sonra tencereye ilave edin ve pembeleşene kadar kavurun.
- Soğanlar pembeleştikten sonra kuzu kuşbaşını ilave edin ve rengi değişene kadar kavurun.
- Biber ve domates salçasını ilave edin yaklaşık 3 dakika karıştırın.
- Önceden ayıkladığınız taze fasulyeyi ilave edin ve karıştırın.
- Üzerini 3 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin.
- Kaynadıktan sonra altını kısıp 20 dakika pişmeye bırakın.
Etli Taze Fasulye tarifinin püf noktası nedir?
Taze fasulyeyi ayıklarken bir patates soyacağından yardım alırsanız işiniz kolaylaşır.
Etli Taze Fasulye tarifi için servis önerisi
Yanında sade bir bulgur ya da pirinç pilavıyla servis edebilirsiniz.