Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Etli Sumak Ekşili Karışık Dolma Tarifi

Etli Sumak Ekşili Karışık Dolma

Etli Sumak Ekşili Karışık Dolma Tarifi

Etli Sumak Ekşili Karışık Dolma tarifi: Etli Sumak Ekşili Karışık Dolma için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Sumak Ekşili Karışık Dolma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Etli Sumak Ekşili Karışık Dolma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 adet orta boy patlıcan
  • 3 adet orta boy kabak
  • 5 adet dolmalık biber
  • 400 gram kuşbaşı dana eti (az yağlı)
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1/2 su bardağı tane sumak (ya da iki yemek kaşığı öğütülmüş sumak)
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 silme yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Etli Sumak Ekşili Karışık Dolma tarifi nasıl yapılır?

  • Kabak ve patlıcanları yıkayıp içlerini oyun. Biberleri yıkayıp saplarını kesin.
  • Soğanı, sarımsağı ve maydanozu doğrayıp geniş bir kaseye dökün.
  • Kuşbaşı etinizin varsa büyük parçalarını üzüm tanesi büyüklüğünde doğrayıp kaseye atın.
  • Pirinci yıkayıp süzün. Onu da kaseye dökün.
  • Sumak hariç diğer tüm malzemeleri kaseye atıp karıştırın.
  • Eğer tane sumak kullanmayacaksanız bu aşamada 2 yemek kaşığı öğütülmüş sumağı da kaseye atıp karıştırın.
  • Diğer taraftan bir bardak kaynamış suya yarım bardak tane sumak atıp demlenmeye bırakın.
  • Sebzelerin içini doldurun. Her birini iç içe geçecek şekilde tencereye yerleştirin. Bu aşamada biraz tuz ve zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
  • Dolmalar dağılmasın diye en üste bir ağırlık yerleştirin. Ocağın altını yakın.
  • Dolmaların tenceredeki hizasından iki santim aşağıya gelecek şekilde sıcak su ile demlediğiniz sumağın suyunu süzüp dökün.
  • Kaynayana kadar orta, kaynadıktan sonra kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirin.
  • Pişen dolmalarınızı biraz dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Etli Sumak Ekşili Karışık Dolma tarifinin püf noktası nedir?

Dolmaların içini çok fazla doldurmayın.Zira pişerken pirinçler şişeceklerdir. Dolmaların dağılmaması ve lezzetini kaybetmemesi Mutlaka kısık ateşte pişirin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025