Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Etli & Sebzeli Volovan Tarifi

Etli & Sebzeli Volovan

Etli & Sebzeli Volovan Tarifi

Etli & Sebzeli Volovan tarifi: Etli & Sebzeli Volovan için gerekli malzemeler nelerdir? Etli & Sebzeli Volovan nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Etli & Sebzeli Volovan yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Volovan için:

  • 18 adet milföy hamuru
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet çarliston biber
  • 150 gram kuşbaşı et (küçük doğranmış)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı Tereyağı

Üzeri için:

  • 6 tatlı kaşığı Süzme Yoğurt
  • 1/4 demet ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Etli & Sebzeli Volovan tarifi nasıl yapılır?

  • Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  • İki boy kenarı tırtıklı kalıbı hazırlayın.
  • Çapı büyük olan kalıpla 3 yapraktan 3 eş yuvarlak daire çıkartın.
  • Küçük boyuylaysa iki tanesini tam ortadan kesin ve 2 adet kenar parça elde edin.
  • Ortası dolu olan parçanın kenarlarına yumurta beyazı sürün ve ortası delik iki katı da düzgünce üst üste yerleştirin.
  • Hazırladığınız ortası delik milföy hamurlarının kenarlarına ve çevresine yumurta sarısı sürün.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  • Hamurun orta kısmını çatalla delerek fazla kabararak orta kısmının şeklinin bozulmasını engelleyin.
  • Fırında yaklaşık 10-12 dakika kızarana kadar pişirin.

Etli & Sebzeli Volovan tarifinin püf noktası nedir?

Hazırladığınız milföylerin fazla kabararak şekillerinin bozulmasını önlemek için çatalla minik delikler açın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025