Etli & Sebzeli Volovan Tarifi
Etli & Sebzeli Volovan tarifi: Etli & Sebzeli Volovan için gerekli malzemeler nelerdir? Etli & Sebzeli Volovan nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 adet
Etli & Sebzeli Volovan yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Volovan için:
- 18 adet milföy hamuru
- 1 adet yumurta beyazı
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 adet çarliston biber
- 150 gram kuşbaşı et (küçük doğranmış)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı Tereyağı
Üzeri için:
- 6 tatlı kaşığı Süzme Yoğurt
- 1/4 demet ince kıyılmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Etli & Sebzeli Volovan tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- İki boy kenarı tırtıklı kalıbı hazırlayın.
- Çapı büyük olan kalıpla 3 yapraktan 3 eş yuvarlak daire çıkartın.
- Küçük boyuylaysa iki tanesini tam ortadan kesin ve 2 adet kenar parça elde edin.
- Ortası dolu olan parçanın kenarlarına yumurta beyazı sürün ve ortası delik iki katı da düzgünce üst üste yerleştirin.
- Hazırladığınız ortası delik milföy hamurlarının kenarlarına ve çevresine yumurta sarısı sürün.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
- Hamurun orta kısmını çatalla delerek fazla kabararak orta kısmının şeklinin bozulmasını engelleyin.
- Fırında yaklaşık 10-12 dakika kızarana kadar pişirin.
Etli & Sebzeli Volovan tarifinin püf noktası nedir?
Hazırladığınız milföylerin fazla kabararak şekillerinin bozulmasını önlemek için çatalla minik delikler açın.