Etli Sebzeli Noodle Tarifi
Etli Sebzeli Noodle tarifi: Etli Sebzeli Noodle için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Sebzeli Noodle nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Etli Sebzeli Noodle yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3-4 parça noodle
- 2 dilim dana bonfile
- 1 adet yumurta akı
- 1/2 adet havuç
- 1/2 adet kabak
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet çarliston biber
- 6-7 adet mantar
- 2-3 dal yeşil soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı susam
- 1/2 çay bardağı çam fıstığı
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı acı sos
- 2-3 yemek kaşığı soya sosu
- 2 tatlı kaşığı istiridye sos
- 1 yemek kaşığı nişasta
Etli Sebzeli Noodle tarifi nasıl yapılır?
- Eti, havucu, biberleri, kuru soğanı ve sarımsakları ince şeritler halinde (jülyen), mantarları yarım daire şeklinde doğrayın.
- Doğradığınız etleri yumurta akı, nişasta, acı sos, soya sosu ve istiridye sos ile karıştırıp dinlenmeye bırakın.
- Bir kaseye aldığınız noodle parçalarının üzerine kaynar su ekleyip yumuşamaya bırakın.
- Yağsız bir tavada fıstıkları ve susamları, renkleri hafif dönene kadar kavurun.
- Ayrı bir tavaya zeytinyağı ve susam yağı ekleyip kızdırın.
- Yağlar iyice ısınınca marine ettiğiniz etleri süzerek içine ekleyin ve hızlıca mühürleyin. Renkleri dönünce bir tabağa alın.
- Aynı tavaya sırasıyla kuru soğanı, havucu, biberleri, mantarı, kabağı ve sarımsağı 2-3 dakika arayla ekleyip yüksek ateşte soteleyin.
- Yumuşamış noodleları sebzelere ekleyin (suyundan da bir miktar almayı unutmayın) ve sotelemeye devam edin. Kalan soya sosu ve istiridye sosu da ilave edin.
- Mühürlediğiniz etleri ekleyin.
- Sırasıyla fıstıkları, susamları ve ince doğradığınız yeşil soğanları da ekleyip 1-2 dakika daha soteleyip servis edin. Afiyet olsun.
Etli Sebzeli Noodle tarifinin püf noktası nedir?
Noodle parçalarını sıcak et suyunda bekleterek de yumuşatabilirsiniz.