Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Etli Sebzeli Güveç Tarifi

Etli Sebzeli Güveç

Etli Sebzeli Güveç Tarifi

Etli Sebzeli Güveç tarifi: Etli Sebzeli Güveç için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Sebzeli Güveç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Etli Sebzeli Güveç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet kabak
  • 1 adet büyük boy patates
  • 2 adet küçük boy patlıcan
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 adet büyük diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 250 gram kuşbaşı et
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam pul biber
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam toz biber
  • 1 tutam kekik
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 bardak su

Etli Sebzeli Güveç tarifi nasıl yapılır?

  • Tüm malzemeler küp küp kesilip genis bir kaba alınır.
  • İsteğe göre baharatlar ve yağı eklenir. Güzelce harmanlanır
  • Güveç kaplarına eşit şekilde bölünür.
  • Salça suda açılır ve eşit şekilde hepsine dağıtılır.
  • 200 derecede alt fırına verilir.
  • Kaynayınca 180 dereceye indirilir. Afiyet olsun.

Etli Sebzeli Güveç tarifinin püf noktası nedir?

Yavaş yavaş pişmesi gerekir.

Etli Sebzeli Güveç tarifi için servis önerisi

Bulgur pilavı ve semizotu salatasıyla mis gibi oluyor.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025