Etli Safranlı Pilav Tarifi
Etli Safranlı Pilav tarifi: Etli Safranlı Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Safranlı Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Etli Safranlı Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram kuşbaşı kuzu eti
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 1/2 adet havuç
- 1 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 çay kaşığı safran (ya da aspir)
- 5 gram kuş üzümü
Etli Safranlı Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Pirinci tuzlu suda bir saat bekletin.
- Yarım havucu rendeleyin. Sarımsağı minik parçalara bölün ve tereyağında soteleyin. Etleri ekleyin.
- Kendi suyunu salıp çekene kadar sotelemeye devam edin. Kuş üzümü ve diğer baharatları ekleyin, üzerini geçecek kadar su ilave edin.
- Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Et yağında kalınca 2 bardak su ekleyin.
- Safranı sıcak suda eritin.
- Su kaynadığı zaman iyice yıkanmış ve süzülmüş pirinci ve kesme şekeri ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatıp, 20 dakika kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun!
Etli Safranlı Pilav tarifinin püf noktası nedir?
Safranı veya aspiri sıcak suda çözmek renginin daha fazla açığa çıkmasını sağlayacaktır. Pilav yaparken bir damla limon suyu ilave etmek pirinç tanelerini parlatır.
Etli Safranlı Pilav tarifi için servis önerisi
Üzerine maydanoz yaprakları ekleyerek servis tabağınızı renklendirebilirsiniz.