Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Etli Quesadilla Tarifi

Etli Quesadilla

Etli Quesadilla Tarifi

Etli Quesadilla tarifi: Etli Quesadilla için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Quesadilla nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Etli Quesadilla yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 adet tortilla ekmeği
  • 300 gram biftek
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet dolmalık yeşil biber
  • 1 adet dolmalık sarı biber
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş cheddar peyniri
  • 4 dal kişniş
  • 1/2 çay kaşığı cajun baharatı
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı üzüm sirkesi

Servisi için:

  • 2 yemek kaşığı chili thai sosu
  • 2 yemek kaşığı ekşi krema (ya da süzme yoğurt)
  • 2 yemek kaşığı guacamole sos

Etli Quesadilla tarifi nasıl yapılır?

  • Quesadilla iç harcını hazırlamak için; orta boy kuru soğanı piyazlık doğrayın. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız dolmalık renkli biberleri uzun ince şeritler halinde kesin.
  • Biftekleri sebzelerle uyumlu olacak şekilde ince şeritler halinde kesin. Az miktarda ayçiçek yağını wok tavada kızdırın. Piyazlık doğradığınız soğanı, kızgın yağda hafif bir renk alana kadar toz şeker ve sirke ilavesiyle soteleyin.
  • Tavayı aralarda sallayıp sırasıyla; doğranmış biftek şeritleri ve renkli biberleri ekledikten sonra tüm malzemeyi yüksek ateşte sotelemeye devam edin.
  • Lezzet vermesi için cajun baharatı, tuz ve karabiberi katın. Ayıklanmış kişniş yapraklarını incecik kıyın. Hazırladığınız harcı göz kararı iki eşit parçaya bölün.
  • Tortilla ekmeklerinden bir tanesini teflon bir tavaya alın. Üzerine etli harcın yarısını eşit olarak paylaştırın. Kıyılmış kişniş, rendelenmiş cheddar ve kaşar peynirinin yarısını üzerine serpiştirdikten sonra diğer bir tortilla ekmeğini kapatın.
  • Ekmeklerin arasında kalan cheddar ve kaşar peyniri, lezzet vermenin yanı sıra tüm malzemeyi birbirine bağlayıp, ekmeklerin dağılmasını engelleyecek.
  • Quesadilla'yı geniş bir servis tabağı yardımıyla ters çevirip arkalı önlü renk alana kadar orta ısıda pişirin. Diğer tortilla ekmekleri ve iç harç için de aynı işlemi tekrarlayın.
  • Keskin bir bıçak yardımıyla dilimledikten sonra sıcağı sıcağına, önceden hazırladığınız soslar eşliğinde bekletmeden servis edin.

Etli Quesadilla tarifinin püf noktası nedir?

Tüm malzemelerin jülyen (uzun-ince şeritler halinde) doğranması görsellik ve eşit sürede pişmesi için önem taşımaktadır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025