Etli Pilav Tarifi
Etli Pilav tarifi: Etli Pilav için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Pilav nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Etli Pilav yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı pirinç
- 1/2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 250 gram dana kuşbaşı eti
- 1 adet havuç
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet kesme şeker
Etli Pilav tarifi nasıl yapılır?
- Tereyağı ve zeytinyağını birlikte pilav tenceresinde eritin.
- Havuçların kabuklarını soyun ve uzun uzun et hemen hemen etle aynı büyüklükte olacak şekilde doğrayın.
- Etleri, tereyağı ve zeytinyağı ile birlikte kavurun.
- Etler suyunu salıp çektiğinde havuçları da ilave edin ve kavurmaya devam edin. Havuçlar yumuşayınca haşlanmış nohutları, ve pirinçleri de ilave edin.
- Üzerine 3 su bardağı sıcak su ilave edin tuzu, kesme şekeri ve kuş üzümlerini ilave edin. Kısık ateşte suyunu iyice çekene kadar pişirin.
- Su kendini çekince nemli bir bez ile demlenmesi için pilavın ağzını kapatın. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Etli Pilav tarifinin püf noktası nedir?
Pilav yaparken kesme şeker eklemek, pilavınızın tadının daha baskın ve lezzetli olmasına yardımcı olacaktır. Pirinçlerinizi kavururken saydamlaşana kadar kavurun. Bu şekilde yapışmalarını önleyecek ve tane tane dökülmesine yardımcı olmuş olacaksınız.
Etli Pilav tarifi için servis önerisi
Bir kase yoğurt ya da soğuk bir cacıkla servis edebilirsiniz. Dilerseniz salatayla daha keyifli bir akşam yemeğine çevirebilirsiniz.