Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Etli Perde Pilavı Tarifi

Etli Perde Pilavı

Etli Perde Pilavı Tarifi

Etli Perde Pilavı tarifi: Etli Perde Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Perde Pilavı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Etli Perde Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram kuşbaşı dana eti
  • 1 büyük su bardağı pirinç
  • 1 kahve fincanı dolmalık fıstık
  • 2 kahve fincanı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 kahve fincanı soyulmuş çiğ badem
  • 1 adet yumurta
  • 1 büyük su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı yoğurt (sulu bir kıvamda)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı margarin

Etli Perde Pilavı tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak kuşbaşından biraz küçük doğranmış etlerimizi önceden ısınmış pilav tavasına alıyoruz, suyunu salana kadar pişirip üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  • Ayrı bir tarafta pirinçlerimizi iyice yıkayıp tuzlu ve ılık suyun içinde bekletiyoruz.
  • Etlerimiz suyunu çekip pişince içine tereyağımızı çiğ bademinizi, dolmalık fıstığımızı da ekleyip kavuruyoruz.
  • Kavrulduktan sonra pirincimizi baharatlarımızı ve kuş üzümünü de ekledikten sonra bir buçuk su bardağı suyumuzu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
  • Hamurumuz için yumurta, un ve yoğurdu karıştırıp hamuru hazırlıyoruz. İnce uzun bir fırın kabını kaplayacak şekilde hamurumuzu açıyoruz.
  • Fırın kabımızın her yerini margarin ile yağlayıp bir kaç tane çiğ badem ekliyoruz, üzerine hamurumuzu yerleştirip pişen pilavımızı biraz dinlendirdikten sonra içine güzelce koyup hamurumuzu kapatıyoruz. 1 saat kadar fırında pişirip alıyoruz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025