Etli Perde Pilavı Tarifi
Etli Perde Pilavı tarifi: Etli Perde Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Perde Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Etli Perde Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram kuşbaşı dana eti
- 1 büyük su bardağı pirinç
- 1 kahve fincanı dolmalık fıstık
- 2 kahve fincanı kuş üzümü
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 kahve fincanı soyulmuş çiğ badem
- 1 adet yumurta
- 1 büyük su bardağı un
- 2 yemek kaşığı yoğurt (sulu bir kıvamda)
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı margarin
Etli Perde Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak kuşbaşından biraz küçük doğranmış etlerimizi önceden ısınmış pilav tavasına alıyoruz, suyunu salana kadar pişirip üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
- Ayrı bir tarafta pirinçlerimizi iyice yıkayıp tuzlu ve ılık suyun içinde bekletiyoruz.
- Etlerimiz suyunu çekip pişince içine tereyağımızı çiğ bademinizi, dolmalık fıstığımızı da ekleyip kavuruyoruz.
- Kavrulduktan sonra pirincimizi baharatlarımızı ve kuş üzümünü de ekledikten sonra bir buçuk su bardağı suyumuzu ekleyip pişmeye bırakıyoruz.
- Hamurumuz için yumurta, un ve yoğurdu karıştırıp hamuru hazırlıyoruz. İnce uzun bir fırın kabını kaplayacak şekilde hamurumuzu açıyoruz.
- Fırın kabımızın her yerini margarin ile yağlayıp bir kaç tane çiğ badem ekliyoruz, üzerine hamurumuzu yerleştirip pişen pilavımızı biraz dinlendirdikten sonra içine güzelce koyup hamurumuzu kapatıyoruz. 1 saat kadar fırında pişirip alıyoruz.