Etli Patlıcanlı Kebap Tarifi
Etli Patlıcanlı Kebap tarifi: Etli Patlıcanlı Kebap için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Patlıcanlı Kebap nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Etli Patlıcanlı Kebap yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram dana kuşbaşı eti
- 3 adet patlıcan
- 1 adet soğan
- 3 adet yeşil biber
- 4 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
- 1 çay kaşığı karabiber
Patlıcanları kızartmak için:
Üzeri için:
- 1 adet domates
- 2 adet biber
Etli Patlıcanlı Kebap tarifi nasıl yapılır?
- Eti düdüklü tencereye alın ve üstünü geçecek kadar su ilave edin.
- Ocağın altını açın ve pişmeye brakın. Su kaynayana dek üstünde biriken köpükleri bir kevgir yardımıyla alıp atmaya özen gösterin.
- Et kaynamaya başladığında düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakın.
- Patlıcanları alacalı olarak soyun, küp küp soğrayın ve acı sularının çıkması için tuzlu suda yaklaşık 15 dakika bekletin.
- Ardından süzün, durulayın ve patlıcanları kurulayın. Kuruladığınız patlıcanları bol yağda güzelce kızartın ve bir kenara alın.
- Ayrı bi tencereye zeytinyağını alın ve ince ince doğradığınız kuru soğanı pembeşelene dek kavurun.
- Ardından ince doğradığınız biberleri de ilave edin. ince ince doğradığınız sarımsakları da ekleyip güzelce kavurun.
- Tuz karabiber ve haşladığınız eti de içine ekleyin. Bir kaç dakika daha kavurun ve ocağın altını kapatın.
- Toprak bir kabın içine kızarttığını zpatlıcanları ve etli karışımı koyun, güzelce karıştırın.
- Domates salçasını etin suyunda ezin ve toprak kaba aldığınız malzemelerin üstüne gezdirin.
- Domates salçasını etin suyunda ezin ve toprak kaba aldığınız malzemelerin üstüne gezdirin. Domates ve biberleri dilimleyip üstünü süsleyin.
- Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırına sürün ve bu şekilde yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakın. Ardından fırından çıkartın ve sıcak sıcak servis edin.
Etli Patlıcanlı Kebap tarifinin püf noktası nedir?
Yemeğinizin suyunun daha berrak olması için eti haşlama aşamasında üstünde biriken köpüğü almanız gerekmektedir.