Etli Patlıcan Yemeği Tarifi
Etli Patlıcan Yemeği tarifi: Etli Patlıcan Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Patlıcan Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Etli Patlıcan Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram dana eti
- 3 adet patlıcan
- 3 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 1 baş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Etli Patlıcan Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyun, iri küpler halinde doğrayın ve tuzlu suda beklemeye alın.
- Derince bir tencereye zeytinyağını alın ve kızdırın. Daha sonra içerisine etleri alın ve güzelce kavurun. Etler suyunu salıp tekrar çekene dek kavurmaya devam edin.
- Etler suyunu çektikten sonra üstlerini geçecek kadar kaynar su koyun ve bu şekilde tekrar sularını çekene dek pişirin.
- Soğanı ince ince doğrayın ve suyu çekmiş olan etlerin üstüne alıp 2-3 dakika kavurun.
- Biber ve domatesleri de irice doğrayın.
- Patlıcanları süzün ve durulayın. Ardından etlerin üzerine önce patlıcanları, sonra domates ve biberleri ekleyin.
- Ayıklanmış bir baş sarımsağı da bütün dişler halinde ekleyin. Salçayı, 1,5 su bardağı kaynar suyun içinde ezin ve tencereye dökün.
- Baharatlarını da ilave edip, tencerenin kapağını kapatın. Bu şekilde yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakın. Sıcak olarak servis edin.