Etli Nohutlu Bamya Tarifi
Etli Nohutlu Bamya tarifi: Etli Nohutlu Bamya için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Nohutlu Bamya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Etli Nohutlu Bamya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 750 gram  bamya
- 250 gram  kuşbaşı et
- 1 kase  haşlanmış nohut
- 1 adet  kuru soğan
- 2 adet  limon suyu
- 2 yemek kaşığı  domates salçası
- 1/2 yemek kaşığı  biber salçası
- 6 su bardağı  sıcak su
- 1 tatlı kaşığı  tuz
- 1 tatlı kaşığı  pul biber
Etli Nohutlu Bamya tarifi nasıl yapılır?
- Et tencereye alınarak bir miktar yağda suyunu çekinceye kadar kavrulur. Daha sonra küp küp doğranmış soğanlar ilave edilerek 1-2 dakika da soğan ile birlikte kavrulur.
- Salçalar ilave edilerek üzerine 6-7 bardak sıcak su eklenir ve etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Etler pişmeye yakın 2 adet limonun suyu (damak zevkine gore az ya da fazla kullanılabilir,öncelikle yarısı eklenip tadına bakıldıktan sonra kalanı ilave edilmelidir)
- Tuz ve kırmızı biber ilave edilirek baş kısımlarını ayıkladığımız bamyalar eklenir. Bamyanın sünmemesi için limon suyu mutlaka bamyadan önce ilave edilmelidir.
- Tencerenin kapağı kapalı şekilde yaklaşık 30-35 dakika piştikten sonra (bamyalar pişmiş olmalıdır) haşlanmış nohut ilave edilerek bir iki taşım daha kaynatılır ve altı kapatılır.
- Servis edilirken üzerine karabiber serpilir.Afiyet olsun.
Etli Nohutlu Bamya tarifinin püf noktası nedir?
bqmyalar eklenmeden önce sunmemesi icin limonu eklenmelidir
Etli Nohutlu Bamya tarifi için servis önerisi
üzerine karabiber serpilerek servis edebilirsiniz.