Etli Nohut Yemeği Tarifi
Etli Nohut Yemeği tarifi: Etli Nohut Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Nohut Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Etli Nohut Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet soğan
- 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
- 350 gram dana kuşbaşı eti
- 1,5 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet limonun suyu
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
Etli Nohut Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Bir tencerenin içerisine zeytinyağı, küp küp doğranmış soğan, salça ve etleri alın. Güzelce kavurun.
- Ardından üzerine su ekleyin ve orta ateşte kapağı kapalı bir biçimde etler yumuşayana kadar pişmeye bırakın.
- Etler yumuşayınca içerisine limon suyu, tuz, baharatlar ve nohutları ilave ederek birkaç taşım daha kaynatın.
- Tencereyi ocaktan alın. Etli nohut yemeğinizi sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun.
Etli Nohut Yemeği tarifinin püf noktası nedir?
Nohutunuzu bir gece önceden ıslatıp ertesi gün hafif yumuşayana kadar haşlayın. Eğer haşlanmış nohutunuz yoksa konserve nohut kullanarak da tarifimizi deneyebilirsiniz.