Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Etli Nohut Yemeği Tarifi

Etli Nohut Yemeği

Etli Nohut Yemeği Tarifi

Etli Nohut Yemeği tarifi: Etli Nohut Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Nohut Yemeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Etli Nohut Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı nohut
  • 250 gram dana kuşbaşı eti
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber

Etli Nohut Yemeği tarifi nasıl yapılır?

  • 2 su bardağı nohutu akşamdan üzerini geçecek kadar su ekleyip bekletelim. Ertesi gün hayli şişmiş olacaklardır.
  • Bir tencereye suyuyla beraber alıp 5 dakika kadar haşlayalım. Haşladıktan sonra suyunu döküp kenarda bekletelim.
  • Başka bir tencerede (ben düdüklü kullandım) soğan ve kapya biberleri yemeklik doğrayıp yağ ile kavuralım.
  • Üzerine kuşbaşı doğranmış etlerimizi de ekleyip biraz daha kavuralım.
  • Salçası ve baharatlarını da ekleyip, son olarak da nohutları ekleyelim.
  • Hepsini harmanladıktan sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip düdüklü tenceremizi kapatalım.
  • Ocağımızı kısık ateşe alıp 30 dakika pişirelim. Normal tencerede bu süre uzayabilir.
  • Nohutlar yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Etli Nohut Yemeği tarifinin püf noktası nedir?

Yanına mis gibi bir pirinç pilavı da yapıp tadına varın.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025