Etli Nohut Yemeği Tarifi
Etli Nohut Yemeği tarifi: Etli Nohut Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Nohut Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Etli Nohut Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı nohut
- 250 gram dana kuşbaşı eti
- 1 adet orta boy soğan
- 1 adet kapya biber
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
Etli Nohut Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- 2 su bardağı nohutu akşamdan üzerini geçecek kadar su ekleyip bekletelim. Ertesi gün hayli şişmiş olacaklardır.
- Bir tencereye suyuyla beraber alıp 5 dakika kadar haşlayalım. Haşladıktan sonra suyunu döküp kenarda bekletelim.
- Başka bir tencerede (ben düdüklü kullandım) soğan ve kapya biberleri yemeklik doğrayıp yağ ile kavuralım.
- Üzerine kuşbaşı doğranmış etlerimizi de ekleyip biraz daha kavuralım.
- Salçası ve baharatlarını da ekleyip, son olarak da nohutları ekleyelim.
- Hepsini harmanladıktan sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip düdüklü tenceremizi kapatalım.
- Ocağımızı kısık ateşe alıp 30 dakika pişirelim. Normal tencerede bu süre uzayabilir.
- Nohutlar yumuşayana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Etli Nohut Yemeği tarifinin püf noktası nedir?
Yanına mis gibi bir pirinç pilavı da yapıp tadına varın.