Etli Nohut Yemeği Tarifi
Etli Nohut Yemeği tarifi: Etli Nohut Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Nohut Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
3 porsiyon
Etli Nohut Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı nohut (bir gece önceden ıslatılmış)
- 1 adet kuru soğan
- 100 gram kuşbaşı dana eti
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Etli Nohut Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Nohutları yıkayıp 1 gece ıslatıyoruz. Ertesi gün , bir tencereye alıp üzerini 3-5 parmak geçecek şekilde su koyup 1 tatlı kaşığı tuz atıp 45 dakika haşlamaya bırakıyoruz.
- O haşlanırken biz yağımızı tencereye alarak etimizi rengi dönene kadar kavuruyoruz. Kavrulan etimize kuru soğanı yemeklik doğrayıp yumuşayana kadar kavuruyoruz. Salçaları ekleyip birkaç dakika daha kavuruyoruz.
- Haşlanan nohutlarımızı süzüp etli tenceremize ilave ediyoruz. 2 su bardağı kaynamış su ekleyerek ve tuzumuzu atarak 15 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz.