Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Etli Nohut Dürüm Tarifi

Etli Nohut Dürüm

Etli Nohut Dürüm Tarifi

Etli Nohut Dürüm tarifi: Etli Nohut Dürüm için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Nohut Dürüm nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Etli Nohut Dürüm yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 su bardağı nohut
  • 4-5 parça dana kaburga
  • 1 adet soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 adet mor lahana
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet patates

Etli Nohut Dürüm tarifi nasıl yapılır?

  • Nohutları 4-5 saat suda bekletiyoruz, ardından kemikli etlerle birlikte düdüklüye alıyoruz.
  • Lezzet vermesi ve etin kokusunu alması için arzuya göre suyuna havuç, sarımsak, defne yaprağı vs ekleyebilirsiniz.
  • Nohutlar pamuk gibi olana kadar haşlayın. Sürülebilecek kıvamda yumuşamış olması gerek.
  • Sonrasında etlerini ayıklayın, nohutları da süzüp tavaya alın. Biraz yağ ve arzuya göre baharat ekleyip kavurun. Bu aşamada haşladığınız sudan ekleyip kıvam almasını sağlayabilirsiniz.
  • Sonrasında lavaş ya da pide arasına alıp istediğiniz malzemeleri ekleyin. Soğan, mor lahana, maydanoz, patates kızartması ve kapya biber çok yakışıyor. Afiyet olsun.

Etli Nohut Dürüm tarifinin püf noktası nedir?

Nohutların pişme derecesi oldukça önemli! Sürülebilir kıvama gelmeli. Baharat kullanırken de cömert davranmalısınız.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025