Etli Nohut Dürüm Tarifi
Etli Nohut Dürüm tarifi: Etli Nohut Dürüm için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Nohut Dürüm nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Etli Nohut Dürüm yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı nohut
- 4-5 parça dana kaburga
- 1 adet soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 adet mor lahana
- 1 adet kapya biber
- 1 adet patates
Etli Nohut Dürüm tarifi nasıl yapılır?
- Nohutları 4-5 saat suda bekletiyoruz, ardından kemikli etlerle birlikte düdüklüye alıyoruz.
- Lezzet vermesi ve etin kokusunu alması için arzuya göre suyuna havuç, sarımsak, defne yaprağı vs ekleyebilirsiniz.
- Nohutlar pamuk gibi olana kadar haşlayın. Sürülebilecek kıvamda yumuşamış olması gerek.
- Sonrasında etlerini ayıklayın, nohutları da süzüp tavaya alın. Biraz yağ ve arzuya göre baharat ekleyip kavurun. Bu aşamada haşladığınız sudan ekleyip kıvam almasını sağlayabilirsiniz.
- Sonrasında lavaş ya da pide arasına alıp istediğiniz malzemeleri ekleyin. Soğan, mor lahana, maydanoz, patates kızartması ve kapya biber çok yakışıyor. Afiyet olsun.
Etli Nohut Dürüm tarifinin püf noktası nedir?
Nohutların pişme derecesi oldukça önemli! Sürülebilir kıvama gelmeli. Baharat kullanırken de cömert davranmalısınız.