Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Etli Mantarlı Güveç Tarifi

Etli Mantarlı Güveç

Etli Mantarlı Güveç Tarifi

Etli Mantarlı Güveç tarifi: Etli Mantarlı Güveç için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Mantarlı Güveç nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Etli Mantarlı Güveç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram dana eti (julyen doğranmış) (dana kuzu farketmez)
  • 1 adet sarı dolmalık biber
  • 1 adet kırmızı dolmalık biber
  • 1 paket mantar
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 9-10 adet arpacık soğan
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam kimyon
  • 1 tutam kekik
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri (üzeri için)

Etli Mantarlı Güveç tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle eti bir saat kadar tencerede kavuruyoruz. Suyuyla daha sonra üzerine sarımsakları ekleyip biraz daha kavurup bir kenara alıyoruz.
  • Daha sonra wok tavada sıvı yağda mantarları daha sonra biberleri soteliyoruz.
  • 1 yemek kaşığı salçayı da ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz.
  • Sonrasında etlerimizi de içine katıp yarım su bardağı su ekleyerek harmanlayıp güveçlerimize aktarıyoruz.
  • Üzerine soğanları domatesi ekleyip fırına veriyorum çıkarmaya yakın kaşarlarını ekleyip 5 dakika daha fırınlıyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025