Etli Mantarlı Güveç Tarifi
Etli Mantarlı Güveç tarifi: Etli Mantarlı Güveç için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Mantarlı Güveç nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Etli Mantarlı Güveç yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram dana eti (julyen doğranmış) (dana kuzu farketmez)
- 1 adet sarı dolmalık biber
- 1 adet kırmızı dolmalık biber
- 1 paket mantar
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 9-10 adet arpacık soğan
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tutam kimyon
- 1 tutam kekik
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri (üzeri için)
Etli Mantarlı Güveç tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle eti bir saat kadar tencerede kavuruyoruz. Suyuyla daha sonra üzerine sarımsakları ekleyip biraz daha kavurup bir kenara alıyoruz.
- Daha sonra wok tavada sıvı yağda mantarları daha sonra biberleri soteliyoruz.
- 1 yemek kaşığı salçayı da ekleyip kavurma işlemine devam ediyoruz.
- Sonrasında etlerimizi de içine katıp yarım su bardağı su ekleyerek harmanlayıp güveçlerimize aktarıyoruz.
- Üzerine soğanları domatesi ekleyip fırına veriyorum çıkarmaya yakın kaşarlarını ekleyip 5 dakika daha fırınlıyoruz. Afiyet olsun.