Etli Mantar Sote Tarifi
Etli Mantar Sote tarifi: Etli Mantar Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Mantar Sote nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Etli Mantar Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram kuşbaşı dana eti
- 1/2 paket kültür mantarı
- 2 adet biber
- 1 adet orta boy domates
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 silme tatlı kaşığı kimyon
- 1 silme tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
Etli Mantar Sote tarifi nasıl yapılır?
- Eti yıkıyoruz. Bir tencereye koyuyoruz. Üzerini biraz geçecek şekilde su koyup eti 20 - 25 dakika kadar yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Et haşlanırken mantarları yıkayıp, ayıklıyoruz. Sonra dilediğimiz gibi dilimliyoruz ve kararmaması için biraz limonlu suda bekletiyoruz.
- Biberlerimizi dilimliyoruz. Soğanı yemeklik doğruyoruz ve domatesi de soyup küp küp doğruyoruz.
- Eti haşlandıktan ve malzemelerimizi hazırladıktan sonra tenceremizi ocağa alıyoruz (ben wok tavada yaptım). Tencereye yağı koyuyoruz. Yağ biraz ısındıktan sonra soğanı atıp 2-3 dakika kavuruyoruz.
- Soğanın çıtırtısını duymaya başladığımızda pembeleşmeye başladığını da görmüş olacağız ve biberi ekleyip karıştırıyoruz. Biberin kokusunu duymaya başlayınca haşlamış olduğumuz eti ekliyoruz.
- Daha sonra domatesini ve salçasını ekleyip karıştırıyoruz. Mantarı ekliyoruz. En son tuz, karabiber,kekik ve kimyonu ekleyip karıştırıyoruz.
- Altını kısıp ağzını kapatıp pişmeye bırakıyoruz. 10 dakika kadar kısık ateşte piştikten sonra altını kapatıyoruz.nKeyifli günlerde mutlulukla yiyin. Afiyet olsun.
Etli Mantar Sote tarifinin püf noktası nedir?
Eti haşladığımızda pişirme süresini kısaltmış oluruz.
Etli Mantar Sote tarifi için servis önerisi
Etli mantar soteyi, arpa şehriyeli pirinç pilavıyla birlikte servis ederseniz çok daha gösterişli ve güzel olur.