Etli Lahana Sarması Tarifi
Etli Lahana Sarması tarifi: Etli Lahana Sarması için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Lahana Sarması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
35 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Etli Lahana Sarması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet orta boy beyaz lahana
- 400 gram kıyma
- 2 su bardağı pirinç
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 tepeleme yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
- 1 tepeleme çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 demet maydanoz
- 2 dal taze nane
- 7 su bardağı sıcak su
Etli Lahana Sarması tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle lahanamız tencereye alınır, su eklenir ve haşlanmaya bırakılır, yaklaşık 10 dakika kaynayan suda haşlanır.
- Yumuşayan ama pişmeyen lahana yapraklara ayrılır.
- İç harcı için bir kasede rendelenmiş soğan, tuz-karabiber diğer baharatlar, salça, pirinç, kıyma, ince kıyılmış maydanoz ve ince kıyılmış nane zeytinyağ ile yoğrulur ve iç içe geçirilir.
- Lahana yaprakları bıçak yardımıyla eşit boylarda kesilir, iç harcı ile doldurulup sarılır ve tencereye dizilir.
- Tencereye dizilen sarmaların üzerine bir tabak kapatılır, tabağın üzerine biraz çıkacak kadar su eklenir ve tencere kapağı da kapatılıp pişmeye bırakılır. Pişince çıkarılıp servis edilir. Afiyet olsun!
Etli Lahana Sarması tarifinin püf noktası nedir?
Pişen sarmalar aynı pilav gibi bir süre kapağı kapalı demlenmelidir.
Etli Lahana Sarması tarifi için servis önerisi
Sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurt ile servis edilebilir.