Etli Lahana Dolması Tarifi
Etli Lahana Dolması tarifi: Etli Lahana Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Lahana Dolması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
60 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Etli Lahana Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet orta boy lahana
- 200 gram kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 adet soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet dereotu
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 fincan zeytinyağı
Etli Lahana Dolması tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle lahanamızı yıkayıp kabuklarından ayırıyoruz.
- Sert kısımlarını kesip lahanayı haşlayacağımız tencereye yerleştiriyoruz.
- Kaynamış suyu lahanalarımızın üzerine döküyoruz su miktarı lahanalarımız geçecek kadar olacak.
- Lahanalaramızı 10 dakika kadar haşlıyoruz kontrollü haşlama suresi lahananın sertlik suresine göre değişebilir.
- Haşlanmış lahanalarımızı bir delikli kaba alıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
- Dolma harcını hazırlıyoruz.
- Soğuyan lahanalarımızı hazırladığımız iç harçla istediğimiz şekilde sarıyoruz.
- Tencereye yerleştiriyoruz, pişirme aşamasında tencerenize suyunu ekliyoruz.
- Su miktarı dolmalarımızın üzerini kapatacak kadar olacak kısık ateşte pişiriyoruz. Afiyet olsun.