Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Etli Lahana Dolması Tarifi

Etli Lahana Dolması

Etli Lahana Dolması Tarifi

Etli Lahana Dolması tarifi: Etli Lahana Dolması için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Lahana Dolması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Etli Lahana Dolması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 adet orta boy lahana
  • 200 gram kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet soğan
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet dereotu
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 fincan zeytinyağı

Etli Lahana Dolması tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle lahanamızı yıkayıp kabuklarından ayırıyoruz.
  • Sert kısımlarını kesip lahanayı haşlayacağımız tencereye yerleştiriyoruz.
  • Kaynamış suyu lahanalarımızın üzerine döküyoruz su miktarı lahanalarımız geçecek kadar olacak.
  • Lahanalaramızı 10 dakika kadar haşlıyoruz kontrollü haşlama suresi lahananın sertlik suresine göre değişebilir.
  • Haşlanmış lahanalarımızı bir delikli kaba alıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
  • Dolma harcını hazırlıyoruz.
  • Soğuyan lahanalarımızı hazırladığımız iç harçla istediğimiz şekilde sarıyoruz.
  • Tencereye yerleştiriyoruz, pişirme aşamasında tencerenize suyunu ekliyoruz.
  • Su miktarı dolmalarımızın üzerini kapatacak kadar olacak kısık ateşte pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025