Etli Lahana Çorbası Tarifi
Etli Lahana Çorbası tarifi: Etli Lahana Çorbası için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Lahana Çorbası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Etli Lahana Çorbası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet küçük boy lahana
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet orta boy soğan
- 300 gram dana kuşbaşı eti
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 4 bardak su
- 1 tutam ince kıyılmış dereotu
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Etli Lahana Çorbası tarifi nasıl yapılır?
- Yemeklik doğranmış soğan ve kuşbaşı et düdüklü tencerede tereyağı ile kavrulduktan sonra tuz, karabiber ve su eklenip 25 dakika kadar pişirilir.
- Ayrı bir tavada domates salçası ve biber salçası zeytinyağı ile kavrulup üzerine rendelenmiş havuç ve patates eklenip 10 dakika pişirilir.
- Düdüklü tencerede pişen ete tavada hazırlanan karışım eklenip, 10 dakika daha pişirilir.
- Kaşığa gelecek şekilde doğranan lahanalar tencereye eklenip 10 dakika daha pişirilir.
- Tencere ocaktan alınıp, ince kıyılmış dereotu eklenerek servise hazırlanır.