Etli Kuru Fasulye Yemeği Tarifi
Etli Kuru Fasulye Yemeği tarifi: Etli Kuru Fasulye Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Kuru Fasulye Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
2 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Etli Kuru Fasulye Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram kuşbaşı et
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 su bardağı kuru fasulye (akşamdan ıslatın.)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4,5-5 su bardağı sıcak su
- 1 adet küp şeker
- 1 adet kurutulmuş acı biber (acı istemeyen eklemeyebilir.)
- 1 çay kaşığı tuz
Etli Kuru Fasulye Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Döküm tencereyi ısıtın. Kuşbaşı doğranmış etleri ve çok az zeytinyağı ekleyerek etlerin rengi dönene kadar kavurun.
- Küp küp doğranmış soğanı ve ezilmiş sarımsakları ekleyip karıştırın. Ardından salçaları da ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Son olarak fasulyeleri, sıcak suyu, acı biber, küp şeker ve tuzunu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte uzun süre pişirin.