Etli Kuru Fasulye Tarifi
Etli Kuru Fasulye tarifi: Etli Kuru Fasulye için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Kuru Fasulye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Etli Kuru Fasulye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 2 adet orta boy soğan
- 300 gram dana kuşbaşı eti
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı biber salçası (ya da domates salçası)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
Etli Kuru Fasulye tarifi nasıl yapılır?
- Kuru fasulyeleri bir akşam önceden derin bir kabın içine alın ve üzerlerini geçecek kadar su ekleyip bu şekilde sabaha kadar bekletin.
- Yemeğinize başlayacağınız zaman kuru fasulyelerin suyunu süzüp güzelce yıkayın ve bir tencereye alıp üzerlerini geçecek kadar su ekleyerek haşlamaya başlayın.Fasulyeler haşlandığında suyunu süzün.
- Ayrı bir tencerede etlerininizi de haşlamaya başlayın. Haşlanan etin suyunu kuru fasulye yapımında kullanmak üzere ayırın. Etleri içerisinden çıkarın.
- Bir tencerenin içinde tereyağını ve sıvı yağı kızdırdıktan sonra küp küp doğranmış soğanları ekleyin.
- Soğanlar kavrulduktan sonra haşlanmış etleri üzerine ekleyip biraz kavurun.
- Soğan ve etlerin üzerine salçayı ekleyip kokusunu çıkana kadar kavurun. Yemeğe fasulyeleri de ekleyin ve güzelce karıştırın.
- Tüm malzemelerin üzerine tuz ve sıcak su ya da et suyu ekledikten sonra pişirmeye başlayın.
- Fasulye ve etler önceden haşlandığı için en geç 15 dakika içinde yemeğiniz hazır olacaktır. Afiyet olsun!
Etli Kuru Fasulye tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz kuru fasulyelerinizi düdüklü tencerede haşlayabilirsiniz. Etlerinizi de düdüklü tencerede haşlayarak pişme süresini kısaltabilirsiniz. Düdüklü tencereniz yoksa kuru fasulyeleri mutlaka bir gece önceden suda bırakmayı unutmayın.