Etli Kuru Dolma Tarifi
Etli Kuru Dolma tarifi: Etli Kuru Dolma için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Kuru Dolma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Etli Kuru Dolma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 15 adet patlıcan
- 15 adet dolmalık biber
- 1 adet soğan
- 250 gram kıyma
- 1 demet maydanoz
- 1 demet dereotu
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 su bardağı bulgur
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Etli Kuru Dolma tarifi nasıl yapılır?
- Soğanımızı yemeklik doğrayalım. Yesilliklerimizi iyice yıkayıp doğrayalım.
- Tüm malzemelerimizi bir kapta iyice karıştıralım.
- Haşladığımız kuru patlıcan ve dolmalık biberlerimizi süzüp doldurmaya başlayabiliriz.
- İster düdüklü tencerede ister normal tencerede doldurma işlemi bitince pişiriyoruz.
- Tencere içine kuru erik, kuru domates ve bol miktarda kabukları soyulmamış sarımsak dişleri ekliyoruz.
- Düdüklü tencerede yemeğimiz 20 dakikada nefis yumuşaklıkta pişer. Afiyet olsun.
Etli Kuru Dolma tarifinin püf noktası nedir?
Yesilliklerimizin saplarını tencere dibine yerleştirelim. Nefis bir tat katacaktır ve dibinin tutması riskine karşı dolmalarımızı koruyor. Ayrıca kuruların içini çok doldurmayalım ki pişerken şişip taşmasın.
Etli Kuru Dolma tarifi için servis önerisi
Sarımsaklı yoğurt ile sıcak bir şekilde servis edelim.