Etli Kuru Dolma Tarifi
Etli Kuru Dolma tarifi: Etli Kuru Dolma için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Kuru Dolma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Etli Kuru Dolma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Dolma için:
- 12-13 adet kuru kabak
- 7-8 adet kuru dolmalık biber
- 350 gram kıyma
- 1,5 su bardağı pirinç
- 2 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1/2 demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı sumak
Sosu için:
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı nane
- 1/2 su bardağı sıcak su
Etli Kuru Dolma tarifi nasıl yapılır?
- Tencerede kaynayan suyun içerisine kuru kabaklarımızı ve biberlerimizi ekleyip yaklaşık 3-4 dakika kaynatıyoruz.
- Yumuşadıkların da süzüp soğuk sudan geçiriyoruz.
- Soğanları minik minik doğruyoruz, kabımıza alıyoruz.
- Sarımsakları eziyoruz, sırası ile tüm malzemelerimizi ekleyip yoğuruyoruz.
- Dolmalarımızı iç harcımızdan 1 parmak eksik kalacak şekilde dolduruyoruz.
- Tenceremize birbirlerinin ağızlarını kapatacak şekilde diziyoruz.
- Sos malzemelerimizi bir kapta karıştırıp dolmalarımızın üzerine döküyoruz. Kısık ateşte pişiriyoruz. Afiyet olsun.