Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Etli Kuru Dolma Tarifi

Etli Kuru Dolma

Etli Kuru Dolma Tarifi

Etli Kuru Dolma tarifi: Etli Kuru Dolma için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Kuru Dolma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Etli Kuru Dolma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Dolma için:

  • 12-13 adet kuru kabak
  • 7-8 adet kuru dolmalık biber
  • 350 gram kıyma
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı isot
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı sumak

Sosu için:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1/2 su bardağı sıcak su

Etli Kuru Dolma tarifi nasıl yapılır?

  • Tencerede kaynayan suyun içerisine kuru kabaklarımızı ve biberlerimizi ekleyip yaklaşık 3-4 dakika kaynatıyoruz.
  • Yumuşadıkların da süzüp soğuk sudan geçiriyoruz.
  • Soğanları minik minik doğruyoruz, kabımıza alıyoruz.
  • Sarımsakları eziyoruz, sırası ile tüm malzemelerimizi ekleyip yoğuruyoruz.
  • Dolmalarımızı iç harcımızdan 1 parmak eksik kalacak şekilde dolduruyoruz.
  • Tenceremize birbirlerinin ağızlarını kapatacak şekilde diziyoruz.
  • Sos malzemelerimizi bir kapta karıştırıp dolmalarımızın üzerine döküyoruz. Kısık ateşte pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025