Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Etli Keşkek Yemeği Tarifi

Etli Keşkek Yemeği

Etli Keşkek Yemeği Tarifi

Etli Keşkek Yemeği tarifi: Etli Keşkek Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Keşkek Yemeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Etli Keşkek Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 su bardağı buğday
  • 300 gram kuşbaşı et
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 su bardağı nohut
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane

Etli Keşkek Yemeği tarifi nasıl yapılır?

  • Buğday ve nohutu bir gün önceden ıslatın.
  • Islanmış olan nohut ve buğdayı güzelce süzün. Düdüklü tencereye alın.
  • Üzerine eti koyun, tuzu ve dilediğiniz baharatları serpin. Üstlerini geçecek kadar su ile doldurun.
  • 2 saat pişirin.
  • Keşkek pişmeye yakın tereyağı eritin ve kızdırın. İçerisine salçayı alın ve eritin, baharatları ekleyin. Yanmamasına dikkat edin ve ocaktan alın.
  • Servis tabağına keşkeği alın ve üzerine yağı gezdirin. Bir nane ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025