Etli Keşkek Yemeği Tarifi
Etli Keşkek Yemeği tarifi: Etli Keşkek Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Keşkek Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
2 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Etli Keşkek Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 su bardağı buğday
- 300 gram kuşbaşı et
- 1 çorba kaşığı tuz
- 1 su bardağı nohut
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı nane
Etli Keşkek Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Buğday ve nohutu bir gün önceden ıslatın.
- Islanmış olan nohut ve buğdayı güzelce süzün. Düdüklü tencereye alın.
- Üzerine eti koyun, tuzu ve dilediğiniz baharatları serpin. Üstlerini geçecek kadar su ile doldurun.
- 2 saat pişirin.
- Keşkek pişmeye yakın tereyağı eritin ve kızdırın. İçerisine salçayı alın ve eritin, baharatları ekleyin. Yanmamasına dikkat edin ve ocaktan alın.
- Servis tabağına keşkeği alın ve üzerine yağı gezdirin. Bir nane ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.