Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Etli Keşkek Tarifi

Etli Keşkek

Etli Keşkek Tarifi

Etli Keşkek tarifi: Etli Keşkek için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Keşkek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Etli Keşkek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Keşkek İçin:

  • 1 yemek kaşığı Tereyağı (15 gram)
  • 300 gram kuzu kuşbaşı
  • 1,5 su bardağı su (kuşbaşı eti pişirmek için)
  • 2 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 adet kuzu incik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1,5 litre su

Tereyağlı Sosu İçin:

  • 4 yemek kaşığı Tereyağı (60 gram)
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Etli Keşkek tarifi nasıl yapılır?

  • Kuzu kuşbaşını Sütaş Tereyağı ile birlikte suyunu salıp çekene dek kavurun. Ardından üzerine su ilave edip yumuşayana dek pişirin.
  • Ayrı bir tencerede buğday ve parça inciği 1,5 litre suyla birlikte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve incik yumuşayana dek pişirin.
  • Yumuşayan inciğin kemiğini sıyırıp dışarı alın ve tencerede kalan eti buğdayla birlikte sakız kıvamına gelene dek kaşıkla döverek pişirin.
  • Sütaş Tereyağı'nı toz kırmızı biberle birlikte eritin.
  • Pişmiş olan keşkeği kuşbaşı etle birlikte servis tabağına alın.
  • Üzerine bol tereyağlı sos gezdirip servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025