Etli Keşkek Tarifi
Etli Keşkek tarifi: Etli Keşkek için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Keşkek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
90 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Etli Keşkek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Keşkek İçin:
- 1 yemek kaşığı Tereyağı (15 gram)
- 300 gram kuzu kuşbaşı
- 1,5 su bardağı su (kuşbaşı eti pişirmek için)
- 2 su bardağı aşurelik buğday
- 1 adet kuzu incik
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1,5 litre su
Tereyağlı Sosu İçin:
- 4 yemek kaşığı Tereyağı (60 gram)
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Etli Keşkek tarifi nasıl yapılır?
- Kuzu kuşbaşını Sütaş Tereyağı ile birlikte suyunu salıp çekene dek kavurun. Ardından üzerine su ilave edip yumuşayana dek pişirin.
- Ayrı bir tencerede buğday ve parça inciği 1,5 litre suyla birlikte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve incik yumuşayana dek pişirin.
- Yumuşayan inciğin kemiğini sıyırıp dışarı alın ve tencerede kalan eti buğdayla birlikte sakız kıvamına gelene dek kaşıkla döverek pişirin.
- Sütaş Tereyağı'nı toz kırmızı biberle birlikte eritin.
- Pişmiş olan keşkeği kuşbaşı etle birlikte servis tabağına alın.
- Üzerine bol tereyağlı sos gezdirip servis edin. Afiyet olsun!