Etli Kaşarlı Pide Tarifi
Etli Kaşarlı Pide tarifi: Etli Kaşarlı Pide için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Kaşarlı Pide nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
45 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 adet büyük boy
Etli Kaşarlı Pide yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru İçin:
- 3 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 2 çorba kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2,5 su bardağı un (Alabildiği Kadar)
İçi Malzemesi İçin:
- 750 gram kuşbaşı dana eti
- 3 adet domates
- 3 adet yeşil biber
- 3 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Etli Kaşarlı Pide tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle eti haşlayıp bir kaba alalım. Domatesi, biberi, soğanı, sarımsağı ufak ufak doğrayalım.
- Haşlanmış ete ilave edelim sonra yağ, salça ve baharatı ekleyip karıştıralım. Kenara alalım.
- Sütü ılıtıp malzemeleri koyalım, yumuşak bir hamur yoğurup, mayalanması için bekletelim. Mayalandıktan sonra pide sekli verip yumurta sarısı sürelim.
- Pişmeye yakın rendelenmiş kaşar peyniri serpip, biraz daha pişirelim. Fırından aldıktan sonra kenarlarına tereyağı sürerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Etli Kaşarlı Pide tarifinin püf noktası nedir?
İç malzemesi kavrulmayacak.