Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Etli Kaşarlı Fırın Patlıcan Tarifi

Etli Kaşarlı Fırın Patlıcan

Etli Kaşarlı Fırın Patlıcan Tarifi

Etli Kaşarlı Fırın Patlıcan tarifi: Etli Kaşarlı Fırın Patlıcan için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Kaşarlı Fırın Patlıcan nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Etli Kaşarlı Fırın Patlıcan yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 adet patlıcan
  • 3 su bardağı kızartma yağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet arpacık soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 200 gram kuşbaşı dana döş eti
  • 2 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam kekik
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri

Etli Kaşarlı Fırın Patlıcan tarifi nasıl yapılır?

  • Fırını 170 dereceye ayarlayın.
  • Uzun dilimlenmiş patlıcanları iyice kızan kızartma yağında kızartın.
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağını tavada ısıtın arpacık soğan ve sarımsağı kavurun. Kavrulan soğanlara etleri ilave edin ve suyunu salıp geri çekinceye kadar yüksek ateşte pişirmeye devam edin.
  • Baharatları ve salçayı ilave edip, 5 dakika daha pişirmeye devam edin.
  • Kızaran patlıcanları, borcama her biri uzunlamasına olacak şekilde dizin ve hazırladığınız kuşbaşı etli iç harcı patlıcanların ortasına dökün. Patlıcanların boş kalan yarısı ile üzerini kapatın ve üzerine rendelenmiş kaşar ilave edip pişirin. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025