Etli Kapama Tarifi
Etli Kapama tarifi: Etli Kapama için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Kapama nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Etli Kapama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram haşlanmış et (kuşbaşı dana eti)
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet patates
- 10 adet arpacık soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı et suyu
Etli Kapama tarifi nasıl yapılır?
- Tencereye yağları ekleyip küp doğradığımız patatesleri ve arpacık soğanları ekleyip soteliyoruz. Hafif kızarmaya başlayınca tencereden alıyoruz.
- Tencerenin en altına önceden haşladığımız etleri bir kat olacak şekilde yerleştiriyoruz. Sonra patates ve soğanları ekliyoruz.
- Üzerine biraz tuz ve karabiber döküyoruz. Sonra yıkadığımız ve sıcak suda beklettiğiniz pirinçleri her yeri kapatacak şekilde yayıyoruz.
- Biraz daha tuz ve 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Demlenmesi için 5 dakika dinlendirip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Etli Kapama tarifinin püf noktası nedir?
Tencereye hızlıca ters çevirip et ve patatesler üstte olacak şekilde servis yapınız.