Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Etli Kapama Tarifi

Etli Kapama

Etli Kapama Tarifi

Etli Kapama tarifi: Etli Kapama için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Kapama nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Etli Kapama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 250 gram haşlanmış et (kuşbaşı dana eti)
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet patates
  • 10 adet arpacık soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı et suyu

Etli Kapama tarifi nasıl yapılır?

  • Tencereye yağları ekleyip küp doğradığımız patatesleri ve arpacık soğanları ekleyip soteliyoruz. Hafif kızarmaya başlayınca tencereden alıyoruz.
  • Tencerenin en altına önceden haşladığımız etleri bir kat olacak şekilde yerleştiriyoruz. Sonra patates ve soğanları ekliyoruz.
  • Üzerine biraz tuz ve karabiber döküyoruz. Sonra yıkadığımız ve sıcak suda beklettiğiniz pirinçleri her yeri kapatacak şekilde yayıyoruz.
  • Biraz daha tuz ve 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  • Demlenmesi için 5 dakika dinlendirip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Etli Kapama tarifinin püf noktası nedir?

Tencereye hızlıca ters çevirip et ve patatesler üstte olacak şekilde servis yapınız.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025