Etli Firik Pilavı Tarifi
Etli Firik Pilavı tarifi: Etli Firik Pilavı için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Firik Pilavı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
45 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Etli Firik Pilavı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram kuzu kuşbaşı
- 4,5 su bardağı sıcak su
- 5 adet soğan
- 50 gram tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı firik bulguru
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Etli Firik Pilavı tarifi nasıl yapılır?
- Düdüklü tencereyi ocağa alıp, iyice ısıtın ve ardından etleri tencereye alın.
- Yaklaşık 5 dakika boyunca yüksek ateşte etler sularını salıp tekrar çekene dek kavurun ve ardından sıcak suyu ilave edip, tencereyi kapatın. Bu şekilde yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Soğanları küp küp doğrayın. Etler piştikten sonra tencerenin kapağını açın ve doğranmış soğanları ve tereyağını ekleyin.
- Ardından salçayı 1 yemek kaşığı su ile sulandırıp onu da ekleyin ve bu şekilde ara ara karıştırarak yaklaşık 10 dakika pişirin.
- Bulgurlar bol suyla yıkayın ve süzün. Tencereye haşlanmış nohutları ve bulgurları da ekleyin. Birkaç kez karıştırın.
- Ardından 3,5 su bardağı kaynar suyu, tuz ve karabiberi de ilave edin. Düdüklü tencereye normal bir kapak kapatın ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekene dek yaklaşık 15 dakika pişirin.
- Pilav suyunu çektikten sonra tencerenin altını kapatın ve kapağını açmayın. Tencereyi temiz bir mutfak beziyle sarın, bu şekilde 15 dakika demlenmesi için bekleyin.
- Demini almış pilavınızı fesleğen ya da maydanoz yaprakları ile süsleyerek sıcak sıcak servis edin.
Etli Firik Pilavı tarifi için servis önerisi
Üzerini maydanoz ya da fesleğen yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.