Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Etli Fajita Tarifi

Etli Fajita

Etli Fajita Tarifi

Etli Fajita tarifi: Etli Fajita için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Fajita nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Etli Fajita yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram dana bonfile
  • 1/2 adet limon suyu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 çay bardağı soya sosu
  • 1 diş sarımsak (arzuya göre)
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 adet kırmızı biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ

Etli Fajita tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle etlerimizi jülyen doğrayıp bir kaba alıyoruz. Marine sosu malzemelerimizi etin içine katıp güzelce karıştırıyoruz. (Akşamdan yapıp bir gece bekletirseniz daha güzel ve yumuşacık olur.)
  • Kızdırdığımız bir tavaya akşamdan marine yapıp dolapta beklettiğimiz etimizi koyup kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Başka bir tavaya 2 yemek kaşığı yağı döküp ince doğradığımız soğanları biraz pişiriyoruz, ardından jülyen doğradığımız kırmızı ve yeşil biberleri de ekleyip çok olmayacak şekilde pişiriyoruz.
  • Bir çay kaşığı karabiber, bir tutam tuzu da ekliyoruz. Pişen etimizin içine biberleri katıp karıştırıp 1 -2 dakika sonra ocağın altını kapatıyoruz. 

Etli Fajita tarifinin püf noktası nedir?

Biberleri ve soğanı az pişiriyorum daha güzel oluyor sanki.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Etli Fajita ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021