Etli Fajita Dürüm Tarifi
Etli Fajita Dürüm tarifi: Etli Fajita Dürüm için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Fajita Dürüm nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
19 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 adet
Etli Fajita Dürüm yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 150 gram bonfile
- 2 adet lavaş
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 6-7 adet mantar
- 1 tutam kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 4-5 adet marul yaprağı
Etli Fajita Dürüm tarifi nasıl yapılır?
- Tavayı ısıtın, ısınan tavayı zeytinyağı ile yağlayın ve biberleri ekleyin.
- Sotelenen biberlere şerit şerit doğradığınız bonfile etleri ilave edin ve sotelemeye devam edin.
- Mantarları temizleyip, tavaya ekleyin ve hızlıca karıştırın.
- Et parçaları pişmeye yakın baharatları ilave edin.
- Lavaşları tadını çekmesi ve ısınması için tavanın yüzeyine örtebilirsiniz.
- Isınan lavaşların ucuna, pişen etleri yerleştirin, doğranmış marul yaprakları ile renklendirin ve kenarlarını kıvırarak rulo şeklinde sarın. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Etli Fajita Dürüm tarifinin püf noktası nedir?
Eğer vaktiniz varsa etleri, iri doğranmış soğan, sarımsak ve zeytinyağı ile bir kaç saat önceden marine edin.
Etli Fajita Dürüm tarifi için servis önerisi
Dilerseniz temiz bir tavada alt üst ısıtabilir ve sıcak servis edebilirsiniz.