Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Etli Fajita Tarifi

Etli Fajita

Etli Fajita Tarifi

Etli Fajita tarifi: Etli Fajita için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Fajita nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Etli Fajita yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 400 gram dana bonfile
  • 2 adet kırmızı soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet sarı biber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Etli Fajita tarifi nasıl yapılır?

  • Etleri, biberleri ve soğanları hemen hemen aynı boyda olacak şekilde uzun uzun doğrayın.
  • Derin bir tavayı zeytinyağı ile hafif yağlayıp, bütün malzemeleri soteleyin.
  • Güveç veya ısıya dayanıklı porselen bir kabı kısık ateşte ocağa yerleştirin. Tereyağını ilave edin ve erimesini bekleyin.
  • Eriyen tereyağının üzerine etleri, biberleri ve soğanları ilave edin.
  • Lavaşları üzerine kapatıp, iyice ısınmasını bekleyin. Dikkatlice ocağın üzerinden alıp servis edin. İşte bu kadar kolay, afiyet olsun!

Etli Fajita tarifinin püf noktası nedir?

Etlerin en az 1 gün dinlenmesi için buzdolabında bekletin. Hafif zeytinyağı ve sarımsakla bekletirseniz aromasını kuvvetlendirirsiniz.

Etli Fajita tarifi için servis önerisi

Üzerine dereotu, maydanoz ilave edip servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025