Etli Fajita Tarifi
Etli Fajita tarifi: Etli Fajita için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Fajita nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Etli Fajita yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram dana bonfile
- 1/2 adet limon suyu
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1/2 çay bardağı soya sosu
- 1 diş sarımsak (arzuya göre)
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 adet kırmızı biber
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
Etli Fajita tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle etlerimizi jülyen doğrayıp bir kaba alıyoruz. Marine sosu malzemelerimizi etin içine katıp güzelce karıştırıyoruz. (Akşamdan yapıp bir gece bekletirseniz daha güzel ve yumuşacık olur.)
- Kızdırdığımız bir tavaya akşamdan marine yapıp dolapta beklettiğimiz etimizi koyup kızarana kadar pişiriyoruz.
- Başka bir tavaya 2 yemek kaşığı yağı döküp ince doğradığımız soğanları biraz pişiriyoruz, ardından jülyen doğradığımız kırmızı ve yeşil biberleri de ekleyip çok olmayacak şekilde pişiriyoruz.
- Bir çay kaşığı karabiber, bir tutam tuzu da ekliyoruz. Pişen etimizin içine biberleri katıp karıştırıp 1 -2 dakika sonra ocağın altını kapatıyoruz.
Etli Fajita tarifinin püf noktası nedir?
Biberleri ve soğanı az pişiriyorum daha güzel oluyor sanki.