Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Etli Enginar Yemeği Tarifi

Etli Enginar Yemeği

Etli Enginar Yemeği Tarifi

Etli Enginar Yemeği tarifi: Etli Enginar Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Enginar Yemeği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Etli Enginar Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 5 adet enginar
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 170 gram kuşbaşı dana eti
  • 1 yemek kaşığı un
  • 10 adet arpacık soğan
  • 1 adet limon suyu
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam dereotu

Etli Enginar Yemeği tarifi nasıl yapılır?

  • Tüm malzemelerinizi hazır edin.
  • Tereyağını çelik bir tencereye alıp eritin ve yağ eriyince etleri ilave edip kavurmaya başlayın.
  • Etler suyunu salıp tekrar çekene dek kavurun ve etler suyunu çektikten sonra 5 dakika daha kavurmaya devam edin. Ardından unu ekleyip karıştırın.
  • Arpacık soğanlarını soyun ve enginarları 4’e bölün ve tencereye ekleyin, birkaç kez karıştırdıktan sonra üstüne limon suyu ve tuzu ekleyin.
  • Suyunu da ekledikten sonra 10 dakika kadar orta ateşte pişirin ve ardından altını kısıp enginarlar yumuşayana dek pişirmeye devam edin.
  • Üstüne ince doğranmış dereotu serptikten sonra servis edin .

Etli Enginar Yemeği tarifinin püf noktası nedir?

Dilerseniz kuzu eti ile de hazırlayabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025