Etli Enginar Yemeği Tarifi
Etli Enginar Yemeği tarifi: Etli Enginar Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Enginar Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 porsiyon
Etli Enginar Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet enginar
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 170 gram kuşbaşı dana eti
- 1 yemek kaşığı un
- 10 adet arpacık soğan
- 1 adet limon suyu
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tutam dereotu
Etli Enginar Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Tüm malzemelerinizi hazır edin.
- Tereyağını çelik bir tencereye alıp eritin ve yağ eriyince etleri ilave edip kavurmaya başlayın.
- Etler suyunu salıp tekrar çekene dek kavurun ve etler suyunu çektikten sonra 5 dakika daha kavurmaya devam edin. Ardından unu ekleyip karıştırın.
- Arpacık soğanlarını soyun ve enginarları 4’e bölün ve tencereye ekleyin, birkaç kez karıştırdıktan sonra üstüne limon suyu ve tuzu ekleyin.
- Suyunu da ekledikten sonra 10 dakika kadar orta ateşte pişirin ve ardından altını kısıp enginarlar yumuşayana dek pişirmeye devam edin.
- Üstüne ince doğranmış dereotu serptikten sonra servis edin .
Etli Enginar Yemeği tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz kuzu eti ile de hazırlayabilirsiniz.