Etli Enginar Çanağı Tarifi
Etli Enginar Çanağı tarifi: Etli Enginar Çanağı için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Enginar Çanağı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
5 kişilik
Etli Enginar Çanağı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 5 adet enginar
- 1 adet soğan
- 3 dal taze soğan
- 350 gram kuşbaşı et
- 2 adet orta boy patates
- 1 kase taze iç bakla
- 8 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı sıcak su
- 4-5 dal dereotu
Etli Enginar Çanağı tarifi nasıl yapılır?
- Dana kuş başı etimizi kendi suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
- Soğanımızı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile birlikte düdüklü tenceremiz de kavuralım.
- Kavrulmuş etlerimiz de düdüklü tencereye ekleyelim. patatesleri 4 veya 6 parçaya bölüp ekleyelim. İç baklamızı da ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Renkleri değişene kadar kavrulan sebzelere tuzu ve suyu ekleyelim. Bu aşamada enginar çanaklarını en üste kapatıp düdüklü tencerenin kapağını kapatalım.
- 10 dakika sonra ocağımızın altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Servis anında üzerilerine dereotu serpip sunum yapalım. Afiyet olsun.
Etli Enginar Çanağı tarifinin püf noktası nedir?
10 dk pişirmek önemli. yoksa çanaklarımız dağılabilir.
Etli Enginar Çanağı tarifi için servis önerisi
Dereotu yemeğin tamamlayıcısı, mutlaka üzerine ekleyelim.