Etli Dürüm Tarifi
Etli Dürüm tarifi: Etli Dürüm için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Dürüm nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet orta boy
Etli Dürüm yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Lavaş için:
- 200 mililitre ılık su
- 200 mililitre ılık süt
- 1 paket maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 4 su bardağı un
İçi için:
- 150 gram dana eti (uzun doğranmış)
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 4-5 dal maydanoz
Etli Dürüm tarifi nasıl yapılır?
- Su, süt, maya ve şekeri karıştıralım. Ardından un ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hamurumuzu oda ısısında 1 saat kadar dinlendirelim. Mayalanan hamurumuzu bezelere ayırıp açalım.
- Ocakta arkalı önlü pişirelim (hazır lavaş da kullanabilirsiniz).
- Lavaşımızın arasına koymak için uzun doğranmış etlerimizi önceden kızdırdığımız tavaya atıp pişirelim.
- Pişmesine yakın 1 soğan ve 1 adet biberi doğrayıp etimize ekleyelim.
- Etimiz iyice piştikten sonra lavaşımızın arasına domates, maydanoz, soğan ve isteğe bağlı patates kızartması koyalım.
- Daha sonra etimizi de lavaşımızın arasına koyup saralım. Afiyet olsun.
Etli Dürüm tarifinin püf noktası nedir?
Pişirme süresi ete göre değişir.