Etli Domatesli Arpa Şehriye Yemeği Tarifi
Etli Domatesli Arpa Şehriye Yemeği tarifi: Etli Domatesli Arpa Şehriye Yemeği için gerekli malzemeler nelerdir? Etli Domatesli Arpa Şehriye Yemeği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
60 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Etli Domatesli Arpa Şehriye Yemeği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Pilav için:
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 1 su bardağı domates sosu (veya domates rendesi)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5-2 su bardağı sıcak su (üzerini geçecek kadar)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Kuşbaşı kavurma tarifi:
- 500 gram kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5-2 su bardağı sıcak su (üzerini geçecek kadar)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
Etli Domatesli Arpa Şehriye Yemeği tarifi nasıl yapılır?
- Önce biraz zeytinyağında arpa şehriyeleri kavurdum, üzerine domates sosu ekledim karıştırdım.
- Sonra üzerini birazcık geçecek kadar sıcak su ve 1 yemek kaşığı tereyağı ekledim, güzelce karıştırdım.
- Son olarak tuz ve karabiberi ekledim, altını kısıp pişmeye bıraktım.
- Yumuşayınca altını kapatıp bir peçete koyarak kapağı kapalı demlenmeye bıraktım. Bence domatesli olunca biraz sulu sulu kalması daha da lezzetli yapıyor!
- Etler için tencereye 1 yemek zeytinyağını aldım ve iyice ısınmasını bekledim, sonrasında etleri ekledim.
- Sularını salana kadar ellemedim, sularını salmaya başlayınca birazcık kavurdum ve suyunu çekince soğanlar ile sarımsakları ekledim.
- Bu esnada tuz, karabiber ve kekiği ekledim. En son tereyağını ekleyerek güzelce kavurdum.
- Sonrasında üzerini geçecek kadar sıcak su (çok abartmaya gerek yok) ekledim ve altını kısıp, kapağını kapatıp pişmeye bıraktım. Etler yumuşayana kadar pişebilir.
- En son iki yemeği karıştırarak tekrar ısıttım! Afiyet olsun!